הפרשות עיניים לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/05/2005 | 11:55 | מאת: שחף

מאז שבתי נולדה יש לה הפרשות מרובות בעיניים (כיום היא בת חודש). חששתי שמדובר בדלקת והלכתי לרופאת עיניים. הרופאה אמרה שאכן לדעתה מדובר בדלקת ונתנה טיפות עיניים מסוג דתאמיצין. ביצענו טיפול של שבוע - 3 פעמים ביום והיתה הטבה אך עדיין היו הפרשות. הלכתי שוב לרופאה והיא אמרה להמשיך עם הטיפול עוד שבוע. כעת(אחרי 4 ימים נוספים של טיפול) יש שוב החמרה בהפרשות על אף הטיפול. אני חוששת שפותחה עמידות לטיפול. כמו כן בימים האחרונים ישנה אדמומיות מסביב לעין. יש לציין שאין לה אדמומיות בתוך העין. אני שוטפת לה את העין מספר פעמים ביום עם מים. האם יכול להיות שהשטיפה מזיקה? האם כדאי להמשיך בטיפול? או שכדאי להניח לעין שכן אולי מדובר בחסימה בשק הדמעות? מה כדאי לי לעשות?

27/05/2005 | 12:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשחף שלום, מכיוון שאין אודם בלחמיות (=ה"לבן" של העיניים), קרוב לודאי שלא מדובר בדלקת אלא הפרשות משנית לחסימה מולדת בדרכי דמעות. במקרה כזה לא רק שאין טעם לטפל בטיפות אנטיביוטיות אלא שזה גם לא רצוי מכיוון שיתפתחו זנים עמידים. כנסי ל"חיפוש בפורום זה" בתפריט למעלה עם הערך "חסימה" וקראי התכתבויות קודמות בנושא. דר. נוימן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה