משקפיים לילדה בת 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/05/2005 | 13:01 | מאת: רחלי

לפני כחודש הייתי עם בתי אצל רופא עיניים. הוא עשה לה בדיקת עיניים ממחושבת וטען שהיא צריכה להרכיב משקפיים. הוא נתן לי מרשם למשקפיים. שאלתי היא, האם בדיקה עיניים דרך מחשב היא מספיק מהיימנה לצורך הרכבת משקפיים (אצל ילדים)? האחות בטיפת חלב טוענת כי רק על ידי הרחבת אישונים ניתן לקבוע נחיצות למשקפיים וכן את המספר. שאלה נוספת: האם יש מישהו שעושה בדיקת עיניים במיוחד לילדים? אם כן היכן ניתן להשיג אותו?

22/05/2005 | 15:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרחלי שלום, בדיקת תשבורת (="מספר" המשקפיים) ללא הרחבת אישונים (ממוחשבת או ידנית) היא חסרת ערך אצל תינוקות. אנו בודקים תשבורת (ללא טיפות), בתחילת הבדיקה כדי לקבל מושג מה קורה וכדי להעזר בתוצאה בזמן בדיקת הראיה, אבל זה לא במקום בדיקת התשבורת עם הטיפות שנעשית בהמשך ונותנת לעיתים קרובות תוצאה שונה בהרבה. (יותר + בדרך כלל). רופאי העיניים לילדים מבצעים באופן שגרתי את הבדיקה הזו, אני עושה את זה בכל ילד שאני בודק (בדיקת תשבורת בהרחבת אישונים) בלי קשר לסיבת הבדיקה. ודאי שאין לתת משקפיים לילד ללא בדיקה עם טיפות.(האם נבדקה על ידי רופא או על ידי אופטומטריסט?) דר. נוימן

26/05/2005 | 22:50 | מאת: רחלי

תודה רבה על ההתייחסות, הילדה שלי נבדקה על ידי רופא עיניים. ועלי לציין שהיא בת 3 שנים והיא שיתפה פעולה עם הרופא. האם עדיין היא צריכה הרחבת אישונים? שמעתי לאחרונה כי יש מכשירים ממוחשבים מיוחדים לבדיקת עיניים לילדים אצל אופטימטריסטים אשר קיבלו רשיון לבדוק ילדים צעירים, האם ידוע לך על כך? ומה דעתך בנושא? רחלי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה