פזילה פתאומית בגיל 9.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/05/2005 | 10:46 | מאת: אמא מודאגת

בתי בת ה 9.5 החלה לפזול בפתאומיות בשבועיים האחרונים. בשל רקע הסטורי שלי כילדה, אני ובנותי נמצאות במעקב פעם בשנה אצל אורטופטיקאי (ד"ר רם אורון), ולכן יש לי הבסיס להניח שלא היתה פזילה קודמת. הפזילה נמצאת בעין ימין ואינה נפסקת כתוצאה ממצמוץ, אלא עוברת לאחר כמה דקות. התופעה קורת כ 20-30 פעם ביום. קבעתי תור דחוף לאורטופטיקאי, אולם אני תוהה אם עלי לנקוט בצעדים נוספים. על מה יכולה להעיד פזילה כזו???

12/05/2005 | 20:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאם שלום, רם אורן אורטופטיסט טוב ובעל נסיון רב, ומכיוון שמכיר את הילדה, טוב שתתיעצי אתו בהקדם. אבל- פזילה פתאומית בגיל שה מחייבת הערכה רפואית מלאה ובהקדם, כולל בדיקת עצבי הראיה. אני מציע שבמקביל תקבעי תור אצל רופא עיניים ילדים לבדיקה כזו, וודאי שהתור הוא בהקדם. אשמח אם תעדכני אותי בממצאים? דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה