טיפול ל - Right eye eso

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/05/2005 | 16:46 | מאת: רוני

עשינו בדיקת עניים בראיית הנולד והתוצאה היא Right eye eso האם הטיפול הוא רק על ידי ניתוח או שיש אפשרויות נוספות. בתודה מראש

12/05/2005 | 20:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרוני שלום, תוצאה של בדיקה בראיית הנולד היא עדיין לא אבחנה,שניתן לתכנן לפיה טיפול כזה או אחר, אלא רק ממצא בבדיקת סקר שמורה שצריך בדיקה מלאה. הילד צריך לעבור בדיקת עיניים מלאה כולל הערכת ראיה וקיום מצב של עין עצלה, פזילה לרחוק ולקרוב, תנועות עיניים, הרחבת אישונים וקביעת התשבורת (="מספר" משקפיים אם ישנו). הצילום של ראיית הנולד לא מבצע דבר מכל אלו אלא רק מצא שלפי בדיקת החזרי האור מהצילום נראה שעין ימין סוטה מעט פנימה. לפי כל הנתונים הנל ניתן להחליט אם באמת יש או אין פזילה, ואם כן, איזה סוג של פזילה ומה הטיפול המתאים. (משקפיים, סגירות, ניתוח וכו). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה