גלאוקומה בילדים?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/05/2005 | 01:38 | מאת: אורית

שלום לבעלי התגלתה גלאוקומה בגיל 45. האם התופעה תורשתית? אם כן, אז החל מאיזה גיל צריך לבדוק ילדים או נוער לגלאוקומה?

12/05/2005 | 20:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאורית שלום, כללית, לא מקובל לבדוק לחץ תוך עיני בילדים באופן שגרתי. בילדים של חולי גלאוקומה יש מקום למשנה זהירות, מכיוון שיש בהחלט מרכיב תורשתי. (אם כי עדיין נדיר ביותר גלאוקומה "רגילה" בגיל הילדות. שווה לבדוק את הילדים, לראות שאין סימנים אחרים לגלאוקומה, (בעיקר מראה עצב הראיה), ובמקרים רבים אפשר גם למדוד להם את הלח. התוך עיני. דר. נוימן (אם צריך, אפשר כמובן לבדוקת את הלחץ התוך עיני לכל ילד, אך לעיתים מדובר בבדיקה בהרדמה. כרגיל- הכל לפי המקרה). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה