שק הדמעות (כנראה חסום)

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/05/2005 | 20:08 | מאת: עפרי

ערב טוב ד"ר נוימן! בתי בת חודשיים וחצי, מגיל שבוע בערך, (אולי יש לזה קשר: בגיל שבוע הוצאתי אותה לראשונה לטיול) התחילה הפרשה בעין שמאל ולאחר שבוע היא עברה גם לעין ימין. אחות טיפת חלב אמרה לי לטפטף קצת חלב אם (ממש לתוך העין). אח"כ שמתי לה משחת עיניים וגם זה לא עזר. ובגיל חודש לקחתי אותה לרופאת עיינים. רופאת העיניים אמרה לעשות לה מסג'ים וכשיש הפרשות לשים לה טיפות (תרוצידין)בשתי העיניים למשך יומיים-שלושה. היום בתי בת חודשיים וחצי ואני כבר מיואשת מזה, אני עושה מסג'ים ולא נראה לי שזה עוזר אם כי אמרו לי שזה יכול לעזור וגם שההפרשות יחלפו. ברצוני לדעת מה כן אפשר לעשות ואיך אפשר לפתור את הבעיה. האם יש משמעות לזה שההפרשות התחילו לאחר ששבוע מיום הלידה? ***** שכחתי לציין שיורדות לבתי דמעות מדי פעם וזה החל לאחר שהתחלתי לעשות לה קצת מסג'ים. אודה לך אם תוכל לעזור לנו ולומר לנו באיזה דרך אפשר לעזור לבתנו. ההורים המיואשים!

11/05/2005 | 09:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעפרי שלום, לילדה יש חסימה מולדת בדרכי הדמעות. (הפרשות מגיל ינקות + דמעת ללא אודם בלחמיות העיניים) קודם כל- ההפרשות לא קשורות לזה שהוצאת אותה לטייל והדמעת לא קשורה לעיסויים. שני הדברים (ההפרשות והדמעת) הם תוצאה של חסימה מולדת שלא מאפשרת לדמעות להתנקז אל האף והלע. כך שאל תאשימי את עצמך... אין טעם באנטביוטיקה (הורג חיידקים, לא פותח סתימות, ויש סכנה שיתפתח זן עמיד). ודאי שמת לב לבד שזמן קצר לאחר הפסקת הטיפול ההפרשה חוזרת. אין לך אפשרות לפתוח את החסימה על ידי עיסוי. הפתיחה בלחיצה מחייבת נסיון והכרת האנטומיה, ומספיק לחיצה אחת. גם כאשר אני עושה את זה, עם נסיון של שנים, ההצלחה היא רק בכחצי מהמקרים. נכון שכאשר זה מצליח זה נחמד מאד, כי הבעיה נפתרת במקום. זכרי גם שרוב המקרים מחלימים לבד בסופו של דבר. אם תרצי, תוכלי להביא אותה אלי לנסיון פתיחה בלחיצה. (הקליקי על השם שלי כדי לקבל את פרטי המרפאה) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה