ניתוח פזילה לבן שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/05/2005 | 10:53 | מאת: שרית

1. בני בן שנה סובל מפזילה ובמעקב מגיל 4 חודשים. אנו חוסמים את עינו הטובה בתחילה כשעתיים כל יום ומגיל 9 חודשים כ-4 שעות ביום. אנו מעוניינים לבצע ניתוח כמה שיותר מוקדם אך נאמר לנו שעד שלא יפזול גם בעינו הטובה לא ניתן לבצע את הניתוח. א. האם נכון הדבר ומה הסיבה ב. האם ניתוח אחרי גיל שנה אינו אפקטיבי כמו לפני גיל שנה 2.ראה אותו רופא בגיל 4 חודשים שהפנה אותנו לאורטופיסטית והיא זאת שעוקבת אחריו מאז ומחליטה כל פעם שנמשיך לחסום את עינו עד שהעין הטובה תפזול, האם לא רצוי שרופא יראה התקדמות ? 3. קיבלנו חוות דעת מרופא נוסף שטען שמדובר בדוון ושגם לאחר הניתוח לא יוכל להזיז את עינו. האם יש קושי באבחון, האם זה משנה מבחינת אופי הניתוח והאם עלינו לקבל עוד חוות דעת ? צר לי על ריבוי השאלות ואודה לתשובותיך.

08/05/2005 | 22:20 | מאת: יאיר

היי שמי יאיר ובתי עברה שני ניתוחים לתיקון פזילה - כל מה אני אכתוב כאן הוא בגדר המלצה בלבד ומנסיוני לצערי האישי הפזילה זוהתה בגיל 3 חודשים ועין עצלה - תודה להורים (אני) וסגרנו עין אחת למשך כמעט שנה עד שהיתה בשלה לניתוח כנארה שזה מאד חשוב נושא ההחלפות בין העניים - משהוא כנארה עם המוח ואיך שהוא משתמש בעיניים - ואכן אחרי הניוח הרשאון שינוי משמעותי שהפח לאט לאט להכזבה של החיים וצריך היה ניתוח שני שהוא גם נראה הצלחה כבירה אבל גם כאן לאט חזרו העניינים בעניים אפ שר לומר 50% הלצלחה בניתוח הראשון ועוד 75% בניתוח השני כך כ באופן כללי אומנם לא רואים שהיתה אי פעם פזילה אבל בלילה העניים בורחות יופי ולכן צריך משקפיים בי פוקלי שאן לי מושג מה הן אני אני מקווה שסיפורי עונה לך על כמה שאלות - אני חושב שסגירת העין והגילוי המוקדם הציל לביתי את הראיה בעין אחת - תודה לאל מודה אני בוקר וערב

09/05/2005 | 10:56 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרית שלום, ברשותך אתחיל בשאלה 3. אין בעיה להבדיל בין פזילה משנית לDuain's Syndrome ובין פזילה "רגילה". חייבים לבצע את ההבדלה הזו מכיוון שהטיפול הניתוחי והפרוגנוזה שונים בתכלית. 2- אני לא נוהג להשאיר את המעקב והטיפול בידי אורטופטיסט.ית. למרות שזה בהחלט מקל על העבודה, אני נוהג לחזור על המדידות הרלוונטיות לאחר ההערכה של האורטופטיסטית ולדון עם ההורים לגבי הממצאים, מהלך,ותכנית טיפולית בכל פעם מחדש. שאלה 1- חשוב לטפל בעין העצלה (להגיע לכך שהפזילה היא לסירוגין ולא רק בעין אחת) לפני ניתוח הפזילה. גם נכון, שככל שניתוח הפזילה מבוצע מוקדם יותר, כן טובים יותר הסיכויים לקבלת חיבור דו עיני תקין. דר. נוימן

27/07/2005 | 04:47 | מאת: תמי

שלום. בחודש האחרון גיליתי כי בתי בת 11 חודש פוזלת בעינה הימנית פזילה חיצונית של כמה שניות (חמש עד שש פעמים ליום) רופא מומחה אמר שהטיפול סגירת העין הבריאה כשעה ביום ומעקב עד גיל חמש לראות אם צריך ניתוח .כתושבת חוץ רציתי לדעת מה דעתך. תודה רבה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה