עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/05/2005 | 18:57 | מאת: קרולין

ד"ר נוימן שלום רב, לבני בן ה- 7 יש עין עצלה. הרופאה אמרה שאין צורך בטיפול מיכיון שכאשר הוא מרכיב משקפיים הוא אינו פוזל. האם נכון כך הדבר??? שאלה נוספת, האם יש סיכוי שעם השנים המספרים ירדו והוא לא יזדקק להרכבת משקפיים? אודה מאוד לתשובתך.

06/05/2005 | 13:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לקרולין שלום, יש לנו בעייה בהגדרות.(עין עצלה ופזילה לעומת רק עין עצלה) מה חדות הראיה של הילד (לא מהמספר המשקפיים) בכל עין עם המשקפיים? דר. נוימן

06/05/2005 | 19:59 | מאת: קרולין

לד"ר נוימן שלום רב, ראשית, תודה רבה על תגובתך. בנוגע לשאלתך, חדות הראיה הנה כדלקמן: Distance C.C 8 10 8 10 Near C.C J 1 J 1 קרקעיות נ בדקו ונמצאו תקינות. Cyclo +4.50 + 1.00 +4.50 האם מידע זה מספיק? להלן שאלותיי: 1. האם ניתן לתקן פזילה?? 2. האם ישנו סיכוי שהמספרים ילכו וירדו (להזיכרך, מדובר בילד בן 7)??? שוב תודה רבה ושבת שלום!!!

02/06/2005 | 09:24 | מאת: שרונה כהן-סבן

שלום רב, ובוקר טוב. בני בן 4 , לפני כחודשיים אובחנה אצלו פזילה בעין, ניגשנו לרופא עיניים ומסתבר שיש לו עין עצלה, רופא העיניים נתן לו משקפיים, (מספר בעין העצלה אחד ורבע, ובעין הבריאה חצי) ובנוסף רטיעה בעין הבריאה למשך שלוש שעות בכל יום. רציתי לדעת האם המספר בעין הוא זמני ומה הסבירות שהדבר מסתדר בגיל הזה, ותוך כמה זמן, או שזה אינדבדואלי לגבי כל אחד. תודה מראש - כהן סבן שרונה .

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה