ציסטה בעפעף

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/05/2005 | 08:36 | מאת: לי

לבתי בת השנה יש ציסטה שומנית בצד העין על העפעף. היא הופיעה לפני מספר חודשים והתחילה לגדול. הכירורג הפנה לרופא עיניים. רציתי לקבל המלצה לרופא עיניים מומחה לעניין (אני במכבי) וכמו כן האם תמיד מסירים ציסטה ובאיזה אופן. תודה.

03/05/2005 | 09:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללי שלום, אם מדובר בציסטה דרמואידית, בדרך כלל מסירים מכיוון שממשיכה לגדול. אני נוהג להסיר אותן בגיל שנה-שנתיים. אם הציסטה ניידת מתחת לעור, אין צורך בהדמיה. אם מקובעת לעצם הגולגולת, יש צורך בהדמיה (CT) לוודא שאין מרכיב תוך גולגלתי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה