קולובומה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/05/2005 | 11:35 | מאת: רונה

בני בן 3 שבועות, נולד עם קולובומה בעין שמאל. כיצד ניתן לעת מהי ההשפעה על חדות הראייה? האם ניתן לעשות משהו היום למנוע פגיעה בראייה בעתיד?

03/05/2005 | 09:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרונה שלום, הכל תלוי מה כלול בקולובומה. (יש טווח רחב, החל מצלקת עדינה ברשתית ללא פגיעה בראיה וכלה הקולובומה גדולה המערבת את העצב והפובאה (מרכז הראיה ברשתית) עם או בלי מעורבות של הקשתית. ("האישון"). לאחר בדיקת העין ניתן לדעת ברוב המקרים מה חדות הראיה הצפויה, לפי החלקים המעורבים בקולובומה. יש גם הפתעות, כמו ילדה שאני עוקב אחריה בגלל קולובומה המכילה את רוב הפובאה, ולמרות זאת חדות ראיה טובה באופן מפתיע. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה