האם כל רופא עיניים מומחה לטיפול בבדיקת תינוקות?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/04/2005 | 00:39 | מאת: אומובושי

מה ניתן לעשות בפזילה אצל תינוק בגיל 7 חודשים? האם מטפלים בגיל כזה? לאבי עיין עצלה ולי טופל הנושא ולכן "ניצלתי" מכך, האם מדובר בזה? או שאני מבלבלת...

14/04/2005 | 15:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

פזילה בגיל 7 חדשים מצריכה בירור ובדרך כלל גם טיפול. הרופאים המטפלים בבעיות אלו הם רופאים המומחים למחלות עיניים בילדים ולפזילה, שזו התמחות מיוחדת לאחר גם ההתמחות ה"רגילה" ברפואת עיניים. (אני למשל, לאחר גמר ההתמחות בתל בשומר, השתלמתי עוד שנתיים באוניברסיטת UCLA בארצות הברית). כדי למנוע בכלל הופעת עין עצלה בילדים, צריך לבדוק כל ילד בגיל 6-12 חודש בדיקה מלאה כולל פזילה ותשבורת, וכך ינצלו מעין עצלה כל הילדים, ולא רק אלו שההורים מודעים בגלל שלהם היה מצב דומה בילדותם... דר. נוימן

09/05/2005 | 19:22 | מאת: יוסי

שלום אני בן 21 ויש לי צנחת מלידה בעין שמאל אני רוצה לעבור אבחון ובדיקה מקצועית. אצל מי מזמינים תור לבדיקה כזאת? זה דרך קופת חולים?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה