חסימה של שק הדמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/04/2005 | 11:47 | מאת: כהן רינה

ד"ר נוימן שלום רב, אני אמא לתינוקת בת 5 חודשים וכנראה לפי כל הסימפטומים היא סובלת מחסימה של שק הדמעות. הייתי איתה אצל רופאת עיניים שהיא התרשמה שאין חסימה וטיפלנו בדלקת עם tobrex במשך שבועיים (כבר פעם שנייה). עכשיו אני מבינה שזה לא היה כל כך מתאים. ההפרשות הרבה יותר מוגלתיות וכן הייתי רוצה ללכת לרופא מומחה שינסה על ידי לחיצה נכונה לפתוח את החסימה. אני לא יודעת איך ללחוץ נכון וחוששת אפילו לעשות נזק שההפרשות לא יגיעו למקומות הלא נכונים. איך אני מגיעה לרופאים הללו? אפילו באופן פרטי, מי הרופאים שמתמחים בתינוקות ספציפית?

12/04/2005 | 09:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרינה שלום. רופאי העיניים לילדים ברובם מבצעים את הפעולה הזו באופן שגרתי. (אתמול במרפאה היו שני ילדים כאלו אצלי, אחד נפתח לבטח -כאשר זה מצליח ממש מרגישים באצבע איך זה נפתח- והשני בספק). את מוזמנת לבא אלי אם את רוצה, (וכמובן נבצע גם את הבדיקה המלאה למניעת עין עצלה, יותר חשוב מדרכי הדמעות). אני מניח שכמעט כל רופא עיניים המתמחה בילדים יוכל לעזור לך. הטלפון במרפאה 09-7660866 דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה