בדיקת עיניים לפעוטה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/04/2005 | 14:04 | מאת: א פ ר ת

שלום רב ביתי בת שנה ותשעה חודשים. בכל פעם שהיא צופה בטלויזיה , היא יורדת מהספה ורצה קרוב למסך. ייתכן ואכן והיא אינה רואה טוב או שסתם רוצה לראות את הדמויות מקרוב. לקחתי אותה לבדיקת עיניים במכון (לא רופא עיניים) , ונאמר לי שהיא סובלת מקוצר ראיה , שזה לא שווה בשני העיניים , וגילוי מוקדם לעין עצלה. הטיפול : משקפיים. אך נאמר לי גם שראיית תינוקות מתייצבים רק בגיל 3 , אז אם כך מדוע לי לשים לה משקפיים ? ייתכן והבעיה תיפתר מעצמה... ברצוני להוסיף ולציין - כי אני בגיל מוקדם סבלתי מאותם תסמינים , והרכיבו לי משקפיים שלא לצורך , וכך הסתובבתי בתור ילדה ממושקפת , אבל רואה טוב בלי משקפיים , עד שהוריי החליפו רופא , שהסיר לי אותם והיום 20 שנה אחריי , אני ללא משקפיים , רק לקריאה וכיוצ"ב. אז מה עושים ? מרכיבים לה משקפיים ? או מחכים לגיל 3 לבדיקה חוזרת ?

10/04/2005 | 21:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאפרת שלום. 4% מהאוכלוסיה סובלים מלקוי ראיה קבוע כל החיים (=עין עצלה) בגלל שלא טופלו בזמן (=בשנים הראשונות לחיים) בבעיית עיניים שגרמה לכך שהמח לא קיבל תמונה חדה מהעין (בדרך כלל בעיית משקפיים) ולא פיתח יכולת לראיה נורמלית. אמנם לך היה נסיון הפוך (ואפילו זה לא בטוח, בדרך כלל כאשר אני במרר לעומק סיפור כזה על משקפיים מיותרים בילדות וראיה טובה בבגרות, מתברר שהיה מדובר ברוחק ראיה (משקפי +) שירד בגיל ההתבגרות. בזכות הרכבת המשקפיים בשנים הקריטיות לא התפתחה עין עצלה ובבגרות הילד רואה טוב, מה שלא היה קורה אם לא היה מרכיב את המשקפיים ה"מיותרים".) מכל מקום, גם אם לך היה נסיון הפוך את היוצא מן הכלל ולא הכלל. הילדה צריכה בדיקת עיניים מלאה, כולל הרחבת אישונים וקביעת התשבורת המדויקת על ידי רופא עיניים לילדים שאת סומכת עליו. לפי התוצאות הרופא יסביר לך וידון אתך על הצורך בתיקון, לפי מידת הסיכון להתפתחות עין עצלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה