עיניים "פעורות" אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/04/2005 | 19:43 | מאת: פז

שלום, בני בן ה 8.5 חודשים נוהג, מאז לידתו, לפעור את עיניו לעיתים קרובות, כך שרואים את ה "לבן" של העין מסביב לכל עיגול הצבע. לאחרונה העירו לי כי התנהגות זו חריגה, וכי אולי הוא סובל מ "לחץ תוך עיני", ויעצו לי ללכת לרופא עיניים. עלי לציין כי מדובר בילד מקסים שמתפתח "לפי הספר", ולא נראה לי כי הוא סובל מבעיות ראייה כלשהן (מבחין ללא קושי בחפצים ובני אדם מרחוק ומאוד מקרוב). מה דעתך?

10/04/2005 | 21:09 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לפז שלום. 1- קרוב לודאי שהכל תקין. 2- בכל מקרה בגיל זה הוא צריך בדיקת עיניים מלאה כולל תשבורת (בדיקת מספר המשקפיים) כדי לוודא שהוא לא שייך ל4% מהאוכלוסיה המפתחים עין עצלה בינקות בגלל בעיה בעין אחת. (ואצל כולם כמובן "מדובר בילד מקסים שמתפתח "לפי הספר", ולא נראה לי כי הוא סובל מבעיות ראייה כלשהן (מבחין ללא קושי בחפצים ובני אדם מרחוק ומאוד מקרוב)." המשפט הזה הוא הסיבה שיש כל כך הרבה עיניים עצלות, אין דרך לראות מהתנהגות הילד (או מבוגר) שהוא בעצם משתמש רק בעין אחת. בקיצור, קחי אותו לבדיקת עיניים מלאה אצל רופא עיניים לילדים, ו"תהרגי את שני הציפרים במכה אחת" גם תשובה לשאלה וגם רפואה מונעת כנדרש לפי הגיל. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה