שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/04/2005 | 21:06 | מאת: שירי

שלום בתי בת השנה מרכיבה משקפיים עקב פזילה מזה 9 חודשים. המספר 3 ורבע +. הבנתי שפלוס זה רוחק ראיה, ואכן כשהיא מסתכלת על אובייקטים רחוקים רואים עדיין פזילה. רופא העיניים לילדים טען שהפזילה היא למקרוב, ולא הבנתי אותו- הרי המספר הוא לרחוק והפזילה מורגשת בעיקר במבט לרחוק- אז למה האבחנה הזו? שאלה נוספת- הפזילה, כפי שניתן להבין, לא עברה לחלוטין עם המשקפיים, אך יש שיפור. לטענת הרופא, היא מתחלפת ולכן אין חשש לעין עצלה. אך בכל זאת- האם הפזילה לא תעבור לחלוטין, האם זו האלטרנטיבה היחידה? תודה

05/04/2005 | 22:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשירי שלום, לפי השאלות את צריכה לקבל "מההתחלה" את כל ההסבר של פזילה, רוחק ראיה ועין עצלה, וזה קצת יותר מדי לפורום. (לוקח לי כ-20 דקות להסביר את זה להורים בשיחה). אנסה לענות לשאלות הספציפיות: 1- מספר + הוא אכן לתיקון רוחק ראיה. 2- אין לשם רוחק ראיה, (שמציין את העובדה שבמצב זה העין מפעילה פחות מאמץ לרחוק מאשר לקרוב) ובין העובדה שבדרך כלל הפזילה גדולה יותר לקרוב (כאשר העין נותנת יותר + כדי להיות בפוקוס על חפץ קרוב),מאשר לרחוק. 3- אם לאחר תיקון מלא במשקפיים יש עדיין שארית פזילה,(mixed type), יש לשקול ניתוח לתיקון שארית הפזילה. (לא כדי להפטר מהמשקפיים-חלק הפזילה שמתוקן על ידי משקפיים ימשיך להיות מתוקן במשקפיים) מקווה שזה מסביר ולא מבלבל יותר. כאמור את צריכה את ההסבר המלא.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה