בדיקת עיניים לילד

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/01/2003 | 11:29 | מאת: עמית

ד"ר נוימן שלום. ברצוני לדעת מדוע יש חשיבות לקחת ילד לרופא עיניים המתמחה בילדים דווקא, ולא לרופא עיניים רגיל ומה ההבדל בעצם? כמו כן ברצוני לדעת אם רופא עיניים לילדים מתמחה גם ברפואת עיניים למבוגרים ויכול לבדוק גם מבוגרים.

07/01/2003 | 23:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

רפואת עיניים בילדים היא על התמחות לרופאי עיניים, המתמחים בבדיקת הראיה והעיניים בתינוקות וילדים ובטיפול בהם. הם מתמחים במיוחד בכל הקשור במניעת וטיפוך עין עצלה, בדיקת העין והראיה בגילים השונים, מחלות עיניים הקשורות בפגות ועוד. בנוסף עוסק התחום בכל הקשור באבחון וטיפול בפזילה על סוגיה השונים, בבני כל הגילים. באופן אידאלי אמור רופא העיניים לילדים (או רופא עיניים המיומן בבדיקת תינוקות כולל תשבורת ("מספר" המשקפיים), לבדוק את כל הילדים בערך בגיל שנה, ועל ידי כך לגלות בזמן את כל אלו העלולים לפתח עין עצלה ולמנוע את המצב השכיח הזה. (אחד מכל 25 מבוגרים סובל כל חייו מעין עצלה!)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה