דלקות עיניים חוזרות אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/04/2005 | 10:35 | מאת: אורנית

שלום בני בן השלושה חודשים סובל מדלקות עיניים חוזרות מאז הלידה. שמתי לו 2 סוגי משחות שרופא המשפחה נתן וטיפות ואכן בעיניים אחת הבעיה נעלמה אך בשניה שום טיפול לא עוזר. הרופא אמר לי כי יתכן שמדובר בחסימה ושיש לעשות לו עיסוי בזוית העין. שאלתי היא מתי ניתן לקבוע שמדובר בוודאות בחסימה ומה עושים במקרה זה? האם אכן יש לחכות עד גיל שנה ויתכן שזה יעבור? תודה

03/04/2005 | 23:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אורנית שלום, כנסי ל"חיפוש בפורום זה" בתגית השחורה למעלה עם הערך "חסימה" וגם "דמעות" ונסי לקרוא את התשובות הרלוונטיות לך, זה נושא שדברנו בו הרבה. אם עדיין משהוא לא ברור, אנא חזרי ושאלי. בכללי- רוב הסיכויים שיחלוף לבד, אין טעם בעיסויים שאת עושה (לא מעלים באופן אפקטיבי את הלחץ במערכת תוך כדי חסימת הפתחים העליונים, שזה מה שצריך כדי שה"עיסוי" יפתח את החסימה), לא מומלץ לטפל במשחות או טיפות אנטיביוטיות מחשש להתפתחות זנים עמידים, ורופא מיומן יכול בכחצי מהמקרים (אולי יותר בגיל זה) לפתוח את החסימה על ידי לחיצה נכונה. דר. נוימן

29/11/2005 | 23:42 | מאת: רוני

בני בן השנתיים החל לסבול לאחרונה מדלקות עיניים המלוות בהפרשה ירוקה כשהוא קם בבוקר. הלכתי לרופא עיניים המתמחה גם בילדים ואבחנתו הייתה כי המדובר בדלקת שנגרמה כתוצאה מאלרגיה. הוא נתן לי מרשם של טיפות סטרואידיות, לטיפול בדלקת וטיפות עיניים לטיפול מתמשך יום-יומי למניעה של דלקות חוזרות. שאלותי בנידון הן: האם יש תחליף לטיפות הסטרואידיות במקרה כזה? האם הדלקת יכולה לעבור מעצמה ללא טיפול בטיפות עיניים? האם ישנה איזושהיא סכנה בטיפות הסטרואידיות? האם לאחר הטיפול הראשוני בדלקת בני יצטרך לחיות במשך שנים עם טיפול של טיפות עיניים למניעה? האם ישנו טיפול טבעי בדלקות? האם אתה יכול להמליץ לי על טיפול או על איש מקצוע היכול לעזור לי? בתודה רבה מאוד, רוני

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה