פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/03/2005 | 23:34 | מאת: גל

שלום רב, אני בת 28 ואם לתינוקת בת חצי שנה, קיימת אצלי פזילה בעין אחת מגיל 3 המוסתרת באופן מלא ע"י עדשות מגע. האם יש סיכוי שהפזילה תעבור גם לביתי ? (גם אחותי בת ה 20 בעלת אותו סוג פזילה) בימים האחרונים הבחנתי במבטים מסויימים של ביתי בהם עין אחת לא מפוקסת ב 100%, בעלי אומר לי שאני מדמיינת ולא מרגיש בפזילה , האם שווה לבדוק כבר כעת?

02/04/2005 | 22:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגל שלום, אם גם לך וגם לאחותך יש את אותו סוג של פזילה, ייתכן ויש רקע גנטי. זה ממש לא משנה, מכיוון שכל ילד בגיל זה צריך בדיקה מלאה אצל רופא עיניים לילדים. הבדיקה כוללת קביעת מצב התשבורת (="מספר" המשקפיים), והערכת פזילה. לאחר הבדיקה יוכל הרופא להגיל לך ב100% אם יש או אין פזילה, ואם אין, האם יש רוחק ראיה שמסכן אותה בהופעת פזילה בהמשך, ויזמין אותך למעקב לפי זה. כך שבמקום לנסות לנבא לפי הגנטיקה אם יש או אין בעיה, פשוט קחי אותה לבדיקה המלאה אותה היא צריכה לעבור בכל מקרה. (המטרה בבדיקה המוקדמת היא למנוע התפתחות עין עצלה אם באמת יש פזילה.) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה