צפייה בטלויזיה מקרוב

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/03/2005 | 10:49 | מאת: אילת

שלום לך ד"ר נוימן דורון ילדי בן השנתיים וארבעה חודשים אוהב לצפות בטלוויזיה מקרוב ואינו מוכן לצפות מרחוק יותר. האם זה יכול לפגוע לו בראייה? האם בגלל בעיית ראייה הוא צופה מקרוב? האים ניתן לבדוק ילד בגיל זה?

30/03/2005 | 17:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאילת שלום, לא ידוע על שום פתולוגיה עינית קבועה (להבדיל מיובש עייפות וכו) הנובעת מצפיה ממושכת במוניטור. כל ילד בגיל שנה צריך בדיקת עיניים מלאה כדי לאתר את אותם 4% מהאוכלוסיה שמפתחים עין עצלה (לקוי ראיה קבועה לכל החיים). בלי זה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה