רטייה של אורטופאד לגיל 3 שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/03/2005 | 00:22 | מאת: הדס

דר' נוימן שלום רב, בתי בת 3 שבועות אובחנה בלידה עם נק' קטרקט קטנה בעין שמאל. אין צורך בניתוח אך נאמר לנו ע"י דר' סטולוביץ' מאיכילוב שעלינו לשים לה רטייה בעין ימין החזקה עד גיל 4 חודשים כדי למנוע הבדל במספרים בין העינים. יש לשים לה כשעתיים ביום. הבעיה היא שהרטייה ענקית עליה גודל J של חברת ORTOPAD. הדבק נחלש והרטייה מתקפלת או נופלת. באזור האף היא כלל אינה נדבקת. מה עושים? יש לך המלצה על חברה אחרת או גודל מתאים לגיל כזה? בנוסף רציתי לשאול מדוע אם יהיה הבדל במספרים בין שתי העיניים יתכן ויהיה צורך במשקפיים מגיל חצי שנה בערך. המון תודה וחג שמח.

27/03/2005 | 10:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

נסו רטיה של opticlud הדבק שלהם מעט חזק יותר. (זו בעצם אחתץ המגרעות שלהם). ברטיה של אורטופד, נסו להחזיק את האצבע יותר זמן על איזור ההדבקה בזמן ההדבקה. לטענת הסוכן שלהם החום והלחץ גורמים להדבקה חזקה יותר.(אני בספק, הרי אין הבדל בין חום האצבע והחום בלחי או במצח שם הרטיה מונחת). ניתן תמיד להוסיף פלסטר "חיצוני" רגיל על שולי הרטיה לשפר את האחיזה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה