משקפי שמש לתינוקות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/03/2005 | 11:41 | מאת: עינת

שלום, קבלתי מתנה לבתי בת 4.5 חודשים משקפי שמש. עם מסנן קרינה UV ומותאמות לגילה. האם זה מומלץ להרכיב לקטנטנים משקפי שמש? לא מומלץ? מהי העמדה המקצועית רפואית?

22/03/2005 | 14:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעינת שלום, נושא לא סגור. יש הרבה הממליצים על הרכבת משקפיים עם הגנת UV מילדות מתוך המחשבה שחלק ממחלות העיניים של הגיל המבוגר (כמו למשל קטרקט ונוון מקולרי) קשורות בחשיפה כרונית לUV. אין הוכחות חד משמעיות, וגם אם כן, לא ידוע מה המשקל היחסי לעומת גורמים אחרים. לסיכום, וודאי לא מזיק, ויש הרבה שחושבים שמועיל. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה