כיס דמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/03/2005 | 18:55 | מאת: ורד

ביתי בת 8 סובלת מגיל 3 מהצרות בכיס הדמעות עקב סיבוך של דלקת עיניים. היא עברה מאז 4 ניתוחים ובכל פעם הובהר לנו שסיכויי ההצלחה עומדים על 80% .לצערי נפלנו בכל פעם על 20% שלא הצליח.היא עברה את כל השלבים של שטיפה, פתיחה והשתלת צינורית. נכון להיום העין עדיין אינה במיטבה,האם יש מה לעשות כדי לשפר את המצב?

17/03/2005 | 09:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לורד שלום, האמצעי החדש לנושא זה בדיוק הוא בלונית להרחבת דרכי הדמעות. זה מכשיר חדש, (השתמשתי בו רק בחדשים האחרונים), מחדירים את הקטטר עם הבלונית לא מנופחת אל דרכי הדמעות (כמו צינורית הסיליקון שהיתה לכם) וכאשר הבלונית מגיעה אל איזור ההצרות מנפחים אותה ל8 אטמוספרות על ידי משאבה מיוחדת. הבלונית מרחיבה את הפתח, ואם זה היה מקור הבעיה, הבעיה נפתרת. לפי התיאור שלך, שווה לבדוק את הילדה ולשקול את האופציה הזו. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה