פזילה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/03/2005 | 09:47 | מאת: ויקי

ד"ר נוימן, שלום! יש לי חשש שלתינוקת שלי בת חודשיים וחצי יש פזילה. באיזה גיל הכי טוב לבצע בדיקת עיניים אצל רופא, כך שבמידה וקיימת בעיה יהיה ניתן לתקנה? האם ניתן לבצע בדיקה עצמית בבית על מנת לקבל אינדיקציה? אם כן, מה היא? בתודה מראש ויקי

17/03/2005 | 09:19 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לויקי שלום. יש מקום לבדוק את הילדה כבר. אם יש פזילה בגיל 6 חדשים, זה כבר הזמן לטפל. אם אין, חסכת לה את הבדיקה של גיל שנה אותה היתה צריכה לעבור בכל מקרה (כל ילד צריך, כדי למנוע עין עצלה.). בדיקה עצמית ניתן ללמוד לעשות (על ידי הארה לתוך העין ובדיקת מיקום רפלקס האור בתוך האישון בכל עין) אך זה דורש מיומנות מסויימת, ופחות מדוייק מבדיקת כסוי העין שמבצע הרופא. לסיכום- קחי אותה לבדיקה אצל רופא עיניים לילדים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה