מחלת עיניים בשם לברס אמורוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/03/2005 | 22:04 | מאת: יעל

בכיתתי תלמידה הסובלת ממחלה זו. ברצוני לדעת את מאפייני המחלה ומה השלכותיה על תיפקוד הסובל ממנה. ברצוני למלא את צרכי התלמידה באופן מיטבי ולהסביר לצוות החינוכי כיצד לטפל בה בדרך הראוייה. תודה מורה שאיכפת לה

06/03/2005 | 10:13 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום, לLeber's יש טווח נרחב של הופעה, החל בלקוי לא גדול בשדה הראיה וכלה בעוורון מוחלט, וכן המחלה בדרך כלל מתקדמת עם הזמן. כך שאני לא יכול להגיד לך מה בדיוק דרגת ההגבלה של התלמיד שלך. הטוב ביותר כמובן הוא לדבר עם ההורים, ולבקש להיות בקשר עם הרופא המטפל. אני בטוח שהוא ישמח לפרט לך (באישור ההורים) את מידת הקשיים של הילד. (אני מתכתב באופן שגרתי עם המורים/ גננות של הילדים הסובלים מליקויי ראיה שבטיפולי). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה