שעורה בעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/03/2005 | 14:09 | מאת: אמא

הי, לבני בן שנתיים וחצי ישנה נפיחות של שעורה בעין כבר למעלה משבוע ימים. זו רק נפיחות בלי הפרשות ,באותו הגודל כבר למעלה משבוע. מה ניתן לעשות כדי להקל והלרויד את הנפיחות? האם ישנה שעורה בגיל כזה?איך נדבקים?

04/03/2005 | 19:34 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאמא שלום, יש בהחלט שעורה בגיל זה, ולא מדובר במחלה מדבקת. נסי קומפרסים חמים עם שקיק תה למספר דקות מספר פעמים ביום. (קל להגיד וקשה לעשות בגיל זה...) משחת סינטו לתוך שק הלחמית גם יכולה לעזור. כל זה בהנחה שאת צודקת באבחנה. כדאי אולי לנצל את ההזדמנות לקחת אותו לרופא עיניים לילדים שיבצע את הבדיקה למניעת עין עצלה (כולל הרחבת אישונים ובדיקת מספר משקפיים). זה כמובן הרבה יותר חשוב מאשר הטיפול בשעורה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה