דיסטגמוס- אישון מרצד

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/03/2005 | 13:08 | מאת: ע.

לצורך עבודה סמינריונית מעוניינת לדעת היכן ניתן למצוא חומר על תופעה הניקראת אישון מרצד (דיסטאגמוס) .יגוע לי בין השאר כי התופעה גורמת לחוסר יכולת לראות מעבר למטר , וחשיפה לשמש גורמת להגבלה קשה בראיה ולחוסר יכולת התמצאות

04/03/2005 | 19:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לענת שלום, חפשי במנוע חיפוש כגון גוגל תחת המונח nystagmus. כל הדברים שכתבת אינם נכונים. (כל העין מרצדת, ולא רק האישון, טווח הראיה באנשים הלוקים בנסטגמוס נע בין ראיה כמעט תקינה לחלוטין ובין פגיעה קשה, חשיפה לשמש קשורה לנסטגמוס על רקע לבקנות או ניוון של מרכז הראיה, ויכולה לא להפריע כלל בניסטגמוס מסיבות אחרות. יש גורמים רבים ושונים לנסטגמוס, ודרגות חומרה שונות. מדובר בנושא ענק. דר. נוימן

18/06/2006 | 12:59 | מאת: אלון רפפורט

תקראי לשי, הוא יעזור לך

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה