גלוקומה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/02/2005 | 23:23 | מאת: סמי

אם יש במשפחה מחלת גלוקימה תורשתית לאם והאב אין אבל לשני ילדיהם התגלתה המחלה כשמלאו להם 3 שנים ויש להם ילדה בת שנה וחצי האם ישנם סיכויים שגם היא תחלה במחלה והאם אפשר לעשות בדיקות גינטיות כדי לגלות זאת והאם אפשר לדעת מה הסיכויים להולדת ילדים בריאים בבדיקה גינטית ושאלה אחרונה שלילד בן ה6 נכנס חידק בזמן הניתוח ואבד את הראייה בעין אחת האם אפשר להחזיר לו את הראייה

27/02/2005 | 23:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסמי שלום, אין צורך בבדיקה גנטית כדי לדעת אם לילדה יש או אין גלאוקומה. היא בהחלט בסיכון לפתח את אותו המצב, ויש צורך לבדוק אותה לעיתים מזומנות כדי להבטיח אבחון מוקדם וטיפול מתאים. לגבי המקרה שעבר זיהום תוך עיני- תלוי במצב. לא ניתן לענות ללא בדיקה. על פניו- סיכויים קלושים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה