תרגילי עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/02/2005 | 12:22 | מאת: שרה

לבני בן 13 ישנה עין עצלה ללא יכולת תיקון ע"י משקפיים.האם ישנם תרגילי עיניים או משהו אחר שיכול לשפר את הראיה שלו? הוא עבר כבר ניתוח פזילה,וכן היה עם רטיות וללא הואיל

22/02/2005 | 09:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרה שלום, בגיל זה, לאחר שכבר טופל בסגירות (כנראה בגיל מאוחר מדי?) לא ניתן יותר, באמצעים שיש לנו היום, לשפר אין עצלה. זו הסיבה שאנחנו משתדלים לבדוק את כל הילדים בגיל שנה, כולל בדיקת משקפיים, כדי לאתר את אותם 4% עם גורמי הסיכון לעין עצלה, ולטפלל בהם בזמן. חשוב שלפחות תהפכי את עצמך לשגרירה לעניין זה, ותראי שכל ילד (משפחה, שכנים, חברות) בגיל שנה יעבור את הבדיקה הזו, בעיקר הרחבת אישונים ובדיקת מספר המשקפיים. אחד מכל 25! ילדים (ובהמשך מבוגרים) סובל מבעיה מיותרת זו, ברוב המקרים פשוט בגלל שלא אובחן וטופל בזמן. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה