קרטוקונוס ו- VEP

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/02/2005 | 14:07 | מאת: רון

אני בן 39, לפני חצי שנה אובחנתי כסובל מקרטוקונוס בשתי העיניים (לאחר מיפוי). בלי קשר ביצעתי לאחרונה, במסגרת בירור נוירולוגי, בדיקת VEP. יצא תקין בעין ימין ומוארך בעין שמאל. הרופאים הנוירולוגים לא ידעו לומר לי אם לקרטוקונוס יכולה להיות השפעה על תוצאות הבדיקה. נא תשובתך המלומדת.

20/02/2005 | 14:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא ממש בתחום שלי. לדעתי אין לקרטוקונוס השפעה על VEP. יש מקום לבירור מדוע יש הבדל בVEP (מהירות ההולכה בעצב הראיה) בין שתי העיניים. הכתובת שלך היא רופא נאורוופטלמולוג. (למשל דר. קסלר ענת מאיכילוב, או דר פאול מיכאל מוולפסון, בין הרבה אחרים). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה