עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/02/2005 | 09:36 | מאת: יעל

בוקר טוב, רציתי לדעת, אם ילד שקבל סגירת עין ברטיה לחצי יום, בכדי לשפר תפקוד של עין עצלה, (יש לו 1.5- בעין העצלה),האם יכול להגרם איזה שהוא נזק כאשר הוא אינו שם את המשקפיים כשהעין הטובה מכוסה ברטיה, או לחילופין האם זה יכול לשפר דוקא את התפקוד של העין העצלה? בחצי היום הנוסף כשעינו אינה מכוסה הוא מרכיב את המשקפיים בקביעות. בתודה מראש על תשובתך יעל

20/02/2005 | 13:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

עליו להרכיב את המשקפיים גם בזמן הסגירות. מטרת הטיפול היא לאפשר למח לקבל תמונה חדה מהעין העצלה (=משקפיים), תוך כדי כך שמכריחים אותו להתייחס לתמונה דוקא מעין זו (=סגירת העין השניה). סגירה בלי מתן התיקון במשקפיים מכריחה אמנם את המח להתייחס לעין החלשה, אבל התמונה שהוא מקבל ממנה עדיין מטושטשת. לסיכום: סגירה בלי תיקון במשקפיים יותר טובה מכלום, אבל פחות יעילה מאשר סגירה+משקפיים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה