עין אחת גדולה יותר מהשניה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/02/2005 | 21:18 | מאת: אביטל

שלום ד"ר נוימן. שמי אביטל ואני בת 24 ו 8 חודשים. אני עם משקפי ראייה מגיל 10 ונוהגת לבדוק את ראייתי כל זמן מה. כמנהגי ולאחר שחשתי עייפות בתקופה האחרונה פניתי לרופא העיינים לבדיקה. הוא בדק את ראייתי וקבע שהיא תקינה ועדשות המשקפיים טובות לי. אך כעת הוא טוען כי עין אחת אצלי (עין ימין) גדולה יותר מעין שמאל. הוא שלח אותי לבדיקת דם לבדוק את תפקודי בלוטת התריס והערך שקיבלתי הוא 0.99 בסולם של 0.35 מינימום ו 5.50 מקסימום. כמו כן אני הולכת לרופא עיניים מיוחד על מנת למדוד את גודל העיניים שלי בשבוע הבא. שאלתי היא: מה עושים במצבי אם אכן עין אחת גדולה יותר מהשנייה? האם ערך כזה של תפקודי בלוטת התריס יכול להעיד על בעיה בבלוטה? לתשובתך המהירה אודה מקרב לב.

15/02/2005 | 23:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאביטל שלום, את לא בפורום הנכון-זה פורום למחלות עיניים בילדים. בכללי, הערך נראה תקין לפי התחום שכתבת. יש הרבה פתולוגיות בעפעפיים, בארובות או בגלגל העין עצמו שיכולים לגרום להבדל בגודל העיניים (אמיתי או מדומה- עקב מפתח עיניים לא זהה) ויש צורך בבדיקת עיניים מלאה, לעיתים הדמייה של הארובות וכדומה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה