תיקון של ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/02/2005 | 00:30 | מאת: נטע

שלום לך ד"ר נוימן אני בשנות הארבעים לחיי, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח לתיקון עין עצלה. הפזילה היתה החוצה, מאז הניתוח היא פנימה והראייה טיפה כפולה. המנתחת היתה מרוצה מהתוצאה , אני חשבתי שתוך חודש המצב ישתפר,כאמור הוא לא! לדבריה מכיוון שכבר נותחתי כאשר הייתי ילדה פעם אחת, זה מאוד מסוכן לעבור ניתוח שלישי לשם תיקון הפזילה. אך אני מתקשה לצאת מהבית, האם לדעתך ניתן לעשות משהו או שמא נגזר עלי לסבול ולהתבייש לנצח? תודה לך על תשובתך.

10/02/2005 | 17:14 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנטע שלום. (הניתוח היה לתיקון הפזילה, סטיה של העין, ולא עין עצלה, שזה לקוי הראיה ולא ניתן לתיקון מעבר לגיל 10). ניתן תמיד לבצע ניתוח פזילה חוזר. צריך בכל מקרה לשקול את הסיכון שבניתוח חוזר לעומת הסבל שבמצב הנוכחי. אנו משתמשים היום בתפר הניתן להתאמה למחרת הניתוח דבר שמקל על "תיקונים" קטנים. אין סיבה שבימינו אדם ישאר בבית בגלל פזילה . דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה