ראיה וקושי בתקשורת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/02/2005 | 23:05 | מאת: יואב

שלום איך מבררים מצב ראיה, ופתרונות מתאימים לאנשים שקשה לתקשר עימם תודה

10/02/2005 | 17:08 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליואב שלום. מבצעים את אותה הבדיקה כפי שעושים לתינוקות קטנים שעדיים לא יודעים לדבר. בודקים את מבנה העין לודא שאין פגם מבני או ממצא המעיד על מחלת עיניים כלשהיא היכולים לפגוע בראיה. לאחר מכן מבצעים בדיקת מספר המשקפיים לאחר מתן טיפות הרחבה. אם כל אלו תקינים, ניתן להניח שהראיה תקינה. במידה ויש ספק, ניתן לבצע גם בדיקות חשמליות של העצב והרשתית כדי לוודא תפקוד תקין. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה