התפוצצות נימים בעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/02/2005 | 23:03 | מאת: שלי

בזמן האחרון, בתי בת ה-6, בכל פעם שהיא משחקת במחשב מתפוצצים לה נימים בעין. גם כשהיא משחקת ממש מעט (חצי שעה) עם הפסקות באמצע. ניסינו באור וניסינו בחושך, ניסינו לעשות הפסקה של ימים וניסינו משחקים שונים (כאלו שדורשים מיקוד וכאלו שלא) וגם עשינו בדיקת ראיה.שיצאה תקינה. רצינו לקבל את דעתך.... תודה מראש

10/02/2005 | 17:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשלי שלום, לא ידוע לי על כל קשר ישיר בין משחק במחשב (או כל פונקציה ראייתית אחרת) ונזק לכלי הדם של הלחמית. מה שכן קורה ויכול אולי להסביר גודש בעיניים לאחר משחק מחשב או צפיה בטלוויזיה זו הנטיה של ילדים לשכוח למצמץ כאשר הם מרוכזים במשחק. במקרה כזה נגרם יובש בקרנית ובלחמית עם גודש ואודם בעין. (אחד מתפקידי המצמוץ הוא למרוח את פילם הדמעות על גבי העין כל כמה שניות כדי להבטיח כיסוי מלא ולמנוע יובש) זה לא גורם לשום נזק, ולעיתים מכשיר אדים קרים ליד שולחן המחשב יכול לעזור. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה