פזילת תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/02/2005 | 04:53 | מאת: לירון

בתי נולדה בשבוע 33 וכעת היא בת חצי שנה.יש לה פזילה פנימה בשתי עיניה לסרוגין,והיא עם רטיה כבר חודש 4 שעות ביום.כמו כן, היא מטה ראשה לאחור כך שנוצרת מעין קשת בגבה.לא נמצא צורך במשקפיים.שאלותי:א.היתכן שהרטייה הזיקה?העין המכוסה נראת לעיתים פוזלת יותר ב.האם הטיית הראש קשורה?ג.האם ניתוח יכול להועיל?

10/02/2005 | 16:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללירון שלום, קשה לענות ספציפית לגבי הילדה בלי שבדקתי אותה, אנסה לענות לך באופן כללי: 1-לטיפול ברטיות יכולים להיות סיבוכים. מכל מקום-זה שמופיעה פזילה בעין הטובה זה בדרך כלל סימן טוב דוקא: זה אומר שאין יותר עין עצלה, הילדה מוכנה להשתמש בעין שהייתה פוזלת (ואז הטובה פוזלת במקומה). כמו תמיד, זה הכל עניין של מידה. ניתן בטיפול יתר לגרום לכך שהעין הטובה תהפוך לעצלה. לא נראה לי שזה יכול לקרות בסגירה של 4 שעות ביום. 2-הטייות ראש יכולת לנבוע ממקור עיני, בדרך כלל לא מ"סתם" פזילה, אלא מכזו הקשורה גם בהגבלה בתנועות עיניים. שוב- קשה לענות לגבי הבת שלך בלי בדיקה. 3-הניתוח יכול לתקן את הפזילה. לצורך שיפור הראיה בעין העצלה צריך את הסגירות דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה