פזילה פתאומית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/02/2005 | 20:13 | מאת: אלרז

בני בן שנה וחצי ילד בריא בדר"כ ללא מחלות רקע, לפני כשבעה חודשים הופיעה לו פזילה פתאומית בעיניו שחלפה לאחר שבועיים.במהלך אותם שבועיים בוצעו בדיקת עיניים ,בדיקה ניורולוגית ובדיקת CT מוח שהיו תקינות. לפני כשבוע וחצי הופיעה שוב הפזילה ורופאת המשפחה הפנתה את הילד לבדיקות בבית החולים שכללו בדיקה ניורולוגית ובדיקת עיניים שתוצאותיהם היו תקינות והילד נשלח לבדיקת MRI שתוצאותיה הם: "הבדיקה בוצעה בטכניקת FLAIR,TSE,SE בשקלול T2,T1 במישורים סגיטליים אקסיאליים וקורונליים לפני ואחר מתן גדוליניום עם חתכים צפופים וקורונליים מקסילריים לזווית הטמפורלית. הבדיקה בוצעה בהרדמה. חדרי המוח וחלליו סימטריים. מבני קו האמצע שמור. ישנו סיגנל פתולוגי בחומר הלבן הפריוונטריקולרידו צידי בעיקר אחורי - עם רושם לאיבוד של החומר הלבן. ללא האדרה פתולוגית,ללא הפרעה רסטריקטיבית. למעט זאת מיאליניזציה מתאימה לגיל. הפרדת חומר אפור\לבן תקינים ללא הטרוטרופיה גלגל העין ועצבי הראיה סימטריים. לציין מלאות כל הסינוסים של הפנים ובסיס הגולגולת. לסיכום: אות פתולוגית פריוונטריקולרי אחורי דו צידי. באבחנה מבדלת - נזק פרינטלי? אין לשלול מחלה פתולוגית."

08/02/2005 | 20:17 | מאת: אלרז

בני בן שנה וחצי ילד בריא בדר"כ ללא מחלות רקע, לפני כשבעה חודשים הופיעה לו פזילה פתאומית בעיניו שחלפה לאחר שבועיים.במהלך אותם שבועיים בוצעו בדיקת עיניים ,בדיקה ניורולוגית ובדיקת CT מוח שהיו תקינות. לפני כשבוע וחצי הופיעה שוב הפזילה ורופאת המשפחה הפנתה את הילד לבדיקות בבית החולים שכללו בדיקה ניורולוגית ובדיקת עיניים שתוצאותיהם היו תקינות והילד נשלח לבדיקת MRI שתוצאותיה הם: "הבדיקה בוצעה בטכניקת FLAIR,TSE,SE בשקלול T2,T1 במישורים סגיטליים אקסיאליים וקורונליים לפני ואחר מתן גדוליניום עם חתכים צפופים וקורונליים מקסילריים לזווית הטמפורלית. הבדיקה בוצעה בהרדמה. חדרי המוח וחלליו סימטריים. מבני קו האמצע שמור. ישנו סיגנל פתולוגי בחומר הלבן הפריוונטריקולרידו צידי בעיקר אחורי - עם רושם לאיבוד של החומר הלבן. ללא האדרה פתולוגית,ללא הפרעה רסטריקטיבית. למעט זאת מיאליניזציה מתאימה לגיל. הפרדת חומר אפור\לבן תקינים ללא הטרוטרופיה גלגל העין ועצבי הראיה סימטריים. לציין מלאות כל הסינוסים של הפנים ובסיס הגולגולת. לסיכום: אות פתולוגית פריוונטריקולרי אחורי דו צידי. באבחנה מבדלת - נזק פרינטלי? אין לשלול מחלה פתולוגית."

10/02/2005 | 16:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא הבנתי מה בדיוק אתה שואל לגבי המקרה. עם תשובת הבדיקה עליך לחזור לנאורולוג ששלח אותה כדי (יחד עם תוצאות בדיקת הילד ושאר הבדיקות שערך) יגיע לאבחנה או שיחליט שעדיין אין אבחנה ויקבע מה המשך הבירור המתבקש. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה