סרטן עניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/01/2005 | 22:33 | מאת: ענבל

מעוניינת לדעת מהו סוג הסרטן "רטנילבלסקומה" , בתקווה שאיתתי את המושג כראוי.

30/01/2005 | 23:57 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לענבל שלום רטינובלסטומה הוא גידול ממאיר המופיע בשנים הראשונות לחיים, בדרך כלל באופן גנטי או כתוצאה ממוטציה חדשה, מחייב אבחון מוקדם וטיפול מקומי וסיסטמי. יש סכנה הן לראיה והן לחיים. באבחון מוקדם ובשיטות טיפול חדישות יש שיפור גדול מאד בהצלחה הטיפולית בשני המישורים האלו. את שואלת לגבי מקרה ספציפי? דר. נוימן

02/02/2005 | 11:51 | מאת: ענבל

ד"ר דורון נוימן שלום. אני שאלתי את השאלה על רטינולבסטומה כיוון שלפני 5 ימים גילינו לחרדתנו כי האחיין שלי בן שנתיים ושלושה חודשים לקה במחלה. כיוון שלא ידענו דבר עודותיה פניתי לעזרתך. מיום א' האחרון הוא מטופל בהדסה עי כרם אצל פרופ' ברק. אנו תקווה שימצא כי אין גרורות. הפרוצדורה ידועה לנו. אני מודה לך על תשובתך המהירה. ענבל.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה