ESOTROPIA MONOCULAR & הסרת PTERYGIUM

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/01/2005 | 00:37 | מאת: LoPozel

שלום בני לפני ניתוח. מהות הניתוח כמצויין בנושא. האם אפשר לקבל הסבר על מה מדובר כאן? האם עלינו לדאוג ? בייחוד מהסרת ה PTERYGIUM? תודה על התשובה LoPozel

25/01/2005 | 23:47 | מאת: דר. נוימן

שלום, מדובר בשני ניתוחים שונים (היכולים להתבצע באותו הזמן): 1- ניתוח לתיקון פזילה פנימית. 2-ניתוח להסרת פטריגיום (שגשוג כלי גם ורקמת חיבור על הלחמית הפולש לקרנית). מאד נדיר בילדים. לא זכור לי שראיתי פטריגיום ראשוני (שלא לאחר חבלה לעין וכד) בילד בגיל זה. שני הניתוחים הם ניתוחים שגרתיים ללא שיעור סיבוכים מיוחד. ייתכן יותר כאב וחוסר נוחיות למספר ימים בעין עקב הסרת הפטריגיום, לעומת ניתוח פזילה בלבד. דר. נוימן

26/01/2005 | 09:05 | מאת: LoPozel

הסרת PTERYGIUM יש לציין שהתופעה פרצה לאחר ניתוח תיקון פזילה קודם. שתי העיניים, עין ימין פחות מוצלח. היתכן שיש קשר בין הניתוח לתופעה? אנו מתקרבים לאותא המנתח......

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה