תאונה בגיל חודש

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/01/2005 | 23:18 | מאת: אופיר

לבני בן החודש אובחן שבר קטן בגולגולת ודימום פנימי בשכבה החיצונית (כתוצאה מנפילת אישתי בעודה אוחזת בו), לפני כעשרה ימים הגענו למיון בי"ח דנה ולאחר CT קיבלנו את ההבחנה,תוצאה זהה התקבלה בבדיקת CT כעבור יומיים. ביום הראשון הבחנו בסטייה בעניים ימינה והוחל טיפול בלימנול (נגד פירכוסים) ביום שאחרי הבחנו ברגעי אפטיות והטיפול בתרופה הופסק. כעבור יומיים נוספים השתפר מצבו ורק חלק מהזמן הסטייה מופיעה(20%-30% מהזמן). האם כדאי לבקש בדיקת MRI לשלילת לחץ על עצב כלשהו. מה עוד כדאי לעשות ??

14/01/2005 | 00:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאופיר שלום, זו שאלה לנאורוכירורג/ נאורולוג ילדים. סטיית המבט במקרים אלו היא משנית לבעיה הנאורולוגית המרכזית ולא בעיית פזילה ראשונית. (כלומר לא נובעת מבעיה ראשונית בעיניים או בשרירי העיניים). אני מניח שהילד נמצא במעקב נאורולוגי צמוד. רפואה שלמה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה