לא עןקב

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/01/2005 | 02:18 | מאת: תותי

בני בן חודשיים וחצי נולד בשבוע 35, אני מאוד מודאגת, הוא לא ממש עוקב , לא אחרי חפצים, וגם לא על מבטינו, האם יש חשד למשהו או שמא אני היסטרית?

09/01/2005 | 23:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לתותי שלום, ילדים אמורים לעקוב, לפחות באופן חלקי, כבר מזמן קצר לאחר הלידה. אבל- לעיתים יש הבשלה מאוחרת של עצבי הראיה, והילד יכול להתחיל לעקוב רק כעבור מספר חדשים. הדבר כמובן מדאיג ביותר את ההורים, אך אם בדיקת העיניים המלאה כולל בדיקה בהרחבת האישון תקינה, מירב הסיכויים שהילד יפתח בסופו של דבר ראיה תקינה לחלוטין. אני רואה ילד כזה אחת לכמה שבועות, (כ-10 מקרים בשנה בין בית החולים והמרפאה שלי), ועד היום, כל אלו שהבדיקה המלאה היתה תקינה אצלם פתחו ראיה נורמלית בסופו של דבר. כך שיש לבצע לילד בדיקת עיניים מלאה, ואם תקינה- להמתין בסבלנות להבשלת עצבי הראיה. דר. נוימן

11/01/2005 | 12:51 | מאת: תגובה

תודה על ההמלצה, עשינו היום בדיקה ואכן יצאה תקינה הכוללת הרחבת עישוניים, שמנו לב שלעיתים דווקא מרחוק הוא כן עוקב, מה דעתך, אפשר להיות יותר רגועים, אודה לך על התשובה, הלחוצה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה