פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/01/2005 | 17:03 | מאת: שרון

שלום שמי שרון ,בת 27 בגיל שנתיים עברתי שני ניתוחים לתיקון הפזילה אך ללא הועיל. כיום אני מרכיבה עדשות אך עדיין חשים בפזילה, רציתי להתייעץ עמך על ניתוח קוסמטי -האם כדאי,מהם הסיכונים\ההצלחות?. דבר נוסף שמעניין אותי האם אופן הראיה ישתנה אחרי הניתוח(הרי בפזילה כל פעם אני נוטה להשתמש לסירוגין בעיינים ולא ראייה אחידה)? האם זה נכון שלבעלי פזילה אין ראיה תלת ממדית? לתשובתך אודה

02/01/2005 | 11:25 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, ניתןו לנתח פזלה בכל גיל, בסיכויי הצלחה טובים בדרך כלל. (בסביבות 80%). תלוי בממצאי הבדיקה היום (סוג הפזילה, זוית הפזילה בכיווני מבט שונים וכדומה). לא אמורה להיות השפעה על הראיה. גם אחרי ניתוח מוצלח תמשיכי להשתמשס בעין אחת בכל פעם, ואין למעשה סיכון לכפל ראיה מכיוו שמדובר בפזילה מילדות. (שוב- צריך לוודא את זה בבדיקה). נכון שהמרכיב של ראיית עומק התלוי בחיבור דו עיני (זה שאיתו רואים תמונה תלת מימדית עם המשקפיים המיוחדים) חסר לך, אבל ראיית העומק בנויה ממרכיבים רבים נוספים שאיתם אין לך בעיה. (הרי את יודעת מנסיונך שאת מסוגלת לשפוט הפרשי גובה בזמן הליכה למשל, אין ספור דוגמאות נוספות. דר. נוימן

02/01/2005 | 15:30 | מאת: שרון

תודה על תגובתך לשאלותיי. ברצוני לשאול האם אתה יכול להמליץ על רופאים מומחים לניתוחי פזילה. רצוי מאיזור הצפון, שם אני מתגוררת. תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה