שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/12/2004 | 20:00 | מאת: שירי

שלום רב בתי בת 9 חודשים היא סובלת מפזילה קלה שנראת רק לעיתים. ע"פ המלצת רופא עיניים לילדים יש לשים משקפיים 3.25+ בשתי העיניים. מזה שבוע היא עם המשקפים וניכר כי היא התרגלה אליהם יפה מאד. שאלתי היא- מדי פעם אני עדיין רואה פזילה קלה. הרופא שלי טוען שלוקח מספר שבועות עד שהעין מתרגלת למשקפיים והפזילה תעלם. האם הפזילה לא אמורה להעלם מיד עם הרכבת המשקפיים או שיש צורך לחכות ואם כן- כמה? תודה

30/12/2004 | 23:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשירי שלום, אנחנו מדברים על שארית פזילה שאת רואה עם (בזמן הרכבת) המשקפיים. כן, במשקפיים מתאימים לא צריכה להיות יותר פזילה. אם קיבלה תיקון חלקי, (לא את כל ה+ שנמצא עם הטיפות),צריכה לקבל קרוב יותר לתיקון המלא. אם הפזילה עם המשקפיים היא רק לקרוב, יש מקום לשקול ביפוקלים. אם מרכיבה תיקון מלא ויש שארית פזילה לרחוק, יש מקום לשקול ניתוח לשארית הפזילה. (כדי שתהייה ישרה עם המשקפיים, לא כדי שתהייה בלי משקפיים!), דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה