פזילות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/02/2003 | 19:12 | מאת: דני

שלום דר נוימן, מהתענינותי בנושא ,קצורי שריר מבוצעים ע"י הפרדתו מנק הקצה קצורו וחבורו מחדש,דבר שהדיוק בו הוא גרוע ולא מומלץ במקרי פזילה קטנים,(אני סובל ממקרה כזה) אני לומד כרגע ביולוגיה אבל לא מבין כלום בעניני השריר.מה שמטריד אותי ונראה לי לא הגיוני הוא שאין כרגע מיקרו ניתוחים (ע"י הזרקת חומרים בצורה מבוקרת או הוצאת סיבים) לקצור שריר בלי הפרדתו וקבלת תוצאות מדויקות.(עם סכונים אפסיים), האם יש ספרים מענינים בנושא? האם המחשבה שלי היא רק תאורטית ואין שום סכוי לכך. (תאורטית הדבר נראה לי פשוט מאוד)

15/02/2003 | 01:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אין כרגע ניתוחים מהסוג שאתה מתאר-החלשת השריר על ידי הפרדת / הוצאת סיבי שריר בודדים.

15/02/2003 | 20:59 | מאת: דני

מדוע אין טפולים כאלה? האם לדעתך זה לא בר בצוע? האם בעתיד יתכנו טפולים כאלה? לי השיטה שנהוגה כיום נשמעת טפשית מסובכת בעלת סכונים ולא מדויקת לדעתי חייבים למצוא שיטה להקטנת שריר בדרך אחרת יעילה ומדויקת ובלי ניתוקו שתשפר את רמת חייהם של מליוני אנשים. מה דעתך בנושא (או שאתה לא מבין מספיק בנושא ופשוט עובד בשיטות הקונבנציונליות המוכרות)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה