חוות דעת-לדר' נוימן דחוף!!!

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/12/2004 | 19:47 | מאת: דנה

דר' נוימן שלום, לפני שנה עברתי נתוח פזילה בשתי עיני. הפזילה הייתה בעין ימין אך נאמר לי שיש צורך לנתח את שתיהן על מנת להגיע למצב אופטימלי. לאחר הנתוח שהתבצע באופן פרטי ע"י אחד הרופאים הטובים בתחום ושלא אזכיר את שמו על מנת לכבדו החלו בעיות בעין שמאל שכביכול הייתה העין הבריאה. ישר לאחר הנתוח עין ימין חזרה לתפקוד מלא ואילו עין שמאל חזרה לתפקד בהדרגתיות ובזמן ממושך.בביקורות שנערכו אצל הרופא המנתח/מטפל נאמר לי תחילה שכנראה אני נמצאת בסטרס וההחלמה איטית, לאחר מכן נאמר לי שהעפעף לא נפתח לגמרי וזה ייתכן כיוון שמדובר בשריר ולפעמים זו התוצאה, בבקורת נוספת הסברתי לדר' שאני מרגישה שכבה כמו "מסך " ושאני רואה מטושטש ואז תשובתו הייתה שאוליי הגיעה הזמן להרכיב משקפיים. בקיצור כל פעם תשובתו הייתה מוזרה מקודמתה. לפני שבועיים ביקרתי שוב בקלינקה עקב בעייה בעין שמאל. יש לי תופעה של טשטוש וכעין שכבה שנמצאת על העין ובנוסף ישנם כתמים אפורים. הרופא בדק תחילה את העין מבחינה חיצונית ואמר שאין כלום, לאחר מכן ביצע הרחבת אישונים ואמר שיש משהו בדבריי והתופעה היא היפרדות של ג'ל העין מהקרנית ושאין מה לעשות. היום התופעה שוב חזרה על עצמה, העין כואבת, הראיה מטושטשת וישנם כתמים אפורים. ברור לי שאני צריכה לפנות באופן מיידי לחוות דעת נוספת, שכן נושא זה מטריד ומציק לי. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה? האם התופעה קשורה לנתוח? מדובר בעין שמאל שהייתה בריאה לחלוטין והראיה הייתה בה 6/6 ואילו עין ימין היא " החולה " והעצלה. האם לקבלת חוות דעת נוספת עליי ללכת לרופא בתחום הפזילה או לכל רופא עיניים אחר? תודה רבה, דנה

24/12/2004 | 15:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדנה שלום, את צריכה להתייעץ או עם רופא עיניים המומחה לפזילה, (מצב לאחר נתוח פזילה) או עם מומחה רשתית (העוסק בבעיות הקשורות בהפרדות זגוגית). דר. נוימן

24/12/2004 | 20:04 | מאת: דנה

דר' נוימן שלום, ראשית אני מודה על תשובתך. בהמשך לתשובתך ברצוני לשאול מהו הנזק היכול להגרם מהפרדות רשתית? האם יש סיכון ? האם זה נגרם כתוצאה מהנתוח או ללא כל קשר לכך? תודה רבה, דנה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה