שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/12/2004 | 12:55 | מאת: חני

שלום! בתי בת 8.5 חודשים. לקחנו אותה למומחה עינים לילדים עקב חשד לפזילה קלה שנראית לעיתים בעין אחת. הוא בדק ומצא רוחק ראיה של 3.75 בשני העיניים.המליץ על משקפיים, וטעם שהפזילה אכן קלה. האם המספר גדול ביותר לתינוקת רכה? מה הסיכוי שהמספר ירד ושהיא לא תצטרך משקפיים? האם זה ממצא נדיר? האם החשיבות של גודל המספר שונה מתינוקות למבוגרים? תודה

24/12/2004 | 15:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לחגי שלום, המספר לא גדול במיוחד, ואם אכן יש פזילה, בהחלט יש צורך במשקפיים. יש סיכוי סביר שהמספר ירד ואיתו הצורך במשקפיים. רוחק ראיה כזה שכיח יותר בתינוקות מאשר במבוגרים, ונוטה לרדת עם הגדילה. (נשמע לי שאתם צריכים לקבל הסבר מסודר על רוחק ראיה, פזילה ועין עצלה.) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה