דלקת חוזרת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/12/2004 | 18:58 | מאת: כרמית

שלום ד"ר נוימן, לפני שבוע היתה לביתי בת 3 חודשים דלקת בעין שמאל, שעברה לאחר טיפול אנטיביוטי(טיפות ומשחה) במשך יומיים. היום, חמישה ימים לאחר סיום הדלקת בעין אחת, היא חזרה בעין ימין. התייעצנו ואמרו לנו לשים שוב את הטיפות, והחלפנו לה גם את כל הסדינים. האם יש מה לעשות כדי למנוע שוב הדבקה? יש לציין שאנחנו שמים טיפות גם בעין הבריאה כדי למנוע הדבקה, לפי עצת הרופא. תודה, כרמית

18/12/2004 | 22:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לכרמית שלום, בנתיים לא נשמע שיש צורך בפעולה מיוחדת. תינוקות נחשפים לוירוסים שונים בשנים הראשונות לחיים, מתחסנים אליהם תוך כדי הזיהום. ודלקות עיניים לא יוצאות מהכלל מבחינה זו. אני לא נוהג לתת אנטיביוטיקה לעין בריאה כדי למנוע הדבקה. (דרך בדוקה לפתח זנים עמידים). אם הזיהום וירלי (ואלו רוב המקרים), אין צורך באנטיביוטיקה כלל, למרות הרושם ש"זה עבר רק לאחר שהתחלמו עם התרופות". דר. נוימן

19/12/2004 | 19:49 | מאת: כרמית

שוב שלום, סליחה על הניג'וס, אבל אם זו דלקת וירלית מה עושים? רק מנקים את ההפרשה ומחכים שתעבור? תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה