דלקת עיניים לבת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/12/2004 | 19:24 | מאת: כרמית

שלום רב, ביתי בת 3 חודשים, אתמול בלילה הופיעה הפרשה מעין ירוקה/צהובה בעין אחת, ניקיתי אותה, ולקראת הבוקר פחתה ההפרשה. במשך שעות העירות לא היתה כמעט הפרשה, אך העין נראית רטובה, העפעף העליון מעט נפוח והלחמית היתה רק קצת אדומה. שכנתי שהיא אחות במקצועה המליצה לי לטפטף חלב אם על העין כמה פעמים ביום וגם לנקות את ההפרשות וכך עשיתי. העין באמת נראית טוב יותר, האדמומיות פחתה וגם ההפרשה. העפעף עדיין קצת נפוח. האם מדובר בדלקת והאם יכול להיות שהיא מדבקת? האם אני יכולה לשלוח אותה למשפחתון?

13/12/2004 | 12:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לכרמית שלום, מסוג השאלות שקשה לענות בלי לבדוק את הילדה. לפי התאור, ייתכן שזו דלקת, ייתכן שהיא מדבקת, ואם התשובה לשתי השאלות היא חיובית, כדאי לחכות יומיים לפני החזרה למשפחתון. אני מניח שזה לא ממש עוזר... דר. נוימן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה