בדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/12/2004 | 14:55 | מאת: ר. צ'יזיק

בתי בת הארבע אינה משתפת פעולה בבדיקת העיניים המבוצעת בטיפת חלב (היא מתביישת). האם עליי לגשת לרופא עיניים ומה עליי לצפות ממנו לבדוק (הרחבת אישונים וכו'?)

06/12/2004 | 09:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום, כל ילד צריך לעבור (רצוי בגיל שנה, כדי שניתן יהיה למנוע הופעת עין עצלה) בדיקת עיניים מלאה כולל בדיקת מספר המשקפיים עם טיפות הרחבה. בגיל 4,ילד שמשתף פעולה מצויין, רואה 6/6, לא פוזל, וראיית עומק תקינה, אפשר אולי לוותר על הטיפות, אבל כבר היו לנו הפתעות גם בכאלו, כך שאני נוהג לבדוק כל ילד עם טיפות לפחות פעם אחת. בנוסף- עדיין לא פגשתי ילד בריא (ללא הפרעות נאורולוגיות) בגיל 4 שלא ניתן לבדוק לא ראיה. (ואני פוגש מעל 80 כל שבוע...) לעיתים זה דורש מספר פגישות, לעיתים להכין את הילד בבית לבדיקה כבר בבית, _ללמד את "משחק ה-"ש" ".אך תמיד אפשר. דר.נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה