רוחק ראיה - 4.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/12/2004 | 00:36 | מאת: מיכל

לבתי נמצא רוחק ראיה של 4.5 + בשתי העיניים. היא מרכיבה משקפיים מגיל צעיר וכעת בגיל 15 נמאס לה. היות והיא רואה טוב לרחוק גם בלי המשקפיים, האם מותר לה להרכיבן רק לקריאה, ובשאר הזמן להיות בלי משקפיים. כיום המספרים הם בערך 3.5+.

04/12/2004 | 14:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, כן, מאחר שעברה את גיל הסיכון לעין עצלה, וגם הסיכון שתשבר לפזילה הוא קטן, מותר לרחקת ראיה בגיל 15, לא להרכיב את המשקפיים בכל שעות היום. אבל, כל זמן שהיא ללא המשקפיים, יש לה רק שתי אופציות: 1- לראות מטושטש. 2- "לתת" את ה3.5+ בעצמה ולראות חד, תוך מאמץ אקומודטיבי שהוא די ניכר בגיל 15. לסיכום- מותר, אבל לא רעיון טוב במיוחד. (אפשר לשקול גם עדשות מגע לחלק משעות היממה.) דר. נוימן

05/12/2004 | 01:58 | מאת: מיכל

לד"ר נוימן שלום, תודה על תשובתך. כתבת כי בגיל 15 ישנו מאמץ אקומודטיבי די ניכר. האם בעתיד המאמץ הזה ירד? אם כן אז באיזה גיל בערך? במה מתבטא המאמץ? בכאבי ראש? תודה , מיכל

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה