חוות דעת שניה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/12/2004 | 16:50 | מאת: אבי

שלום, בתי בת שנה וחודשיים. היא נולדה עם חסימה בצינור הדמעות וסבלה מהפרשות בשתי העיניים. אחרי חצי שנה צד אחד נפתח לגמרי. היום הצד השני נקי לגמרי למעט דמעה אחת תמידית. בביקור אצל רופא עיניים נאמר שחשוב לוודא שהדמעה מופיעה באופן תמידי ולא רק לאחר בכי ואם כן אז צריך לפתוח (ניתוח) ועדיף עכשיו כי התוצאות טובות יותר בגיל הזה. מה דעתך?

02/12/2004 | 12:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאבי שלום. אם אתם רואים מגמה של שיפור גם בעין הזו, לא הייתי מתקדם להתערבות כירורגית בנתיים, סיכוי טוב שהבעיה תפתר מעצמה, גם אם לוקח יותר זמן. כמובן שלא נכון שככל שמחכים יותר התוצאות פחות טובות, זו שגיאה סטטיסטית הנובעת מהעובדה שהמקרים הקלים מחלימים לבד (כ95% מהמקרים) ואילו הקשים יותר נשארים. מי שמנתח בגיל 6 חדשים פשוט מנתח הרבה כאלו שהיו מחלימים מעצמם בהמתנה בלבד, ולכן יש לו את הרושם שההצלחה טובה יותר ממי שמנתח בגיל שנה וחצי למשל, ופוגש רק את המקרים המסובכים יותר, שלא החלימו לבד עד גיל זה. ההבדל נובע מבחירת המקרים ולא ממהלך המחלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה